Voordelen van infrarood verwarming

Ten eerste gebruikt infrarood de kracht van de zon en dit is een vorm van Ver-infrarood. Een van de functies die Ver-infrarood heeft is dat ze het menselijk lichaam kunnen genezen. Ver-infrarood is essentieel voor dieren, planten en mensen en is onderdeel van het onzichtbare lichtspectrum van de zon. Ver-infrarood warmte is een soort energie die niet gebruik maakt van tussenliggende lucht. Deze energie dringt namelijk direct het lichaam binnen en zorgt voor het opwarmen van onze spieren weefsels. Ons lichaam maakt zelf ook infrarood energie aan en dat helpt ons om warm te blijven en het helpt je lichaam voor de reparatie van beschadigd lichaamsweefsel. 

Effectiviteit van infrarood verwarming

Ver infrarood energie wordt opgenomen en ook uitgestraald door de huid op infrarood golven van 5 tot 40 micron en met het grootste effectiviteit bij 6 tot 17 micron. Deze vorm van energie dat in je lichaamsweefsel zit geeft je lichaam een boost als het gaat om genezing en weefselherstel. Je lichaam zal ver infrarood warmte selectief absorberen en hierdoor wordt het celweefsel van helende energie voorzien. Dit proces noemen wij resonante absorptie. Ver infrarood energie is compleet ongevaarlijk want ze houden er ook baby’s mee warm in het ziekenhuis.  

Door onderzoekers is bewezen dat ver infrarood golven tussen de 6 en 14 micron een speciaal regeneratief effect hebben op het lichaam. Hier heeft het menselijk lichaam baat bij en daarom absorbeert het menselijk dus ook makkelijk infrarood golven van 3 tot 50 micron. De beste en meest optimale absorbatie vindt plaats bij infrarood golven van 9,5 micron. Als het weefsel in het lichaam bloot wordt gesteld aan golven tussen de 5 en 16 micron dan wordt het reactiemechanisme geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je genezingsprocessen niet alleen sneller worden maar ook beter.  

De 5 voordelen van infrarood warmtegolven

  • Verwijden de bloed- en haarvaten, het verstrekken van grotere stroom van zuurstofrijk bloed naar de spieren en gewrichten  
  • Verminderen spierspasmen en het bevorderen van de genezing van gewonde en pijnlijke spiervezels  
  • Verbetert de doorstroming binnen het lymfestelsel en helpt om zwelling en ontsteking te verminderen  
  • Stimuleert de cellulaire en enzymactiviteit  
  • Bevordert de hechting en osmose van watermoleculen door het celmembraan 

BEKIJK DE VOLGENDE CATEGORIEËN INFRAROOD VERWARMING EN BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

X