Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming gebruikt de kracht van de zon. Bij Heatek passen we Ver-infrarood toe, dat is lange golf. Eén van de eigenschappen van Ver-infrarood golven is dat ze het menselijk lichaam kunnen genezen. Ver-infrarood is essentieel voor dieren, planten en mensen en is onderdeel van het onzichtbare lichtspectrum van de zon. Ver-infrarood warmte is een soort energie die geen gebruik maakt van tussenliggende lucht. Deze energie dringt namelijk direct het lichaam binnen en zorgt voor het opwarmen van onze spieren en weefsels. Ons lichaam maakt zelf ook infrarood energie aan en dat helpt ons om warm te blijven en het helpt het lichaam met de reparatie van beschadigd lichaamsweefsel.

Effectiviteit van infrarood verwarming

Ver infrarood energie wordt opgenomen en ook uitgestraald door de huid op infrarood golven van 5 tot 40 micron en met het grootste effectiviteit bij 6 tot 17 micron. Deze vorm van energie dat in je lichaamsweefsel zit geeft je lichaam een boost als het gaat om genezing en weefselherstel. Je lichaam zal ver infrarood warmte selectief absorberen en hierdoor wordt het celweefsel van helende energie voorzien. Dit proces noemen wij resonante absorptie. Ver infrarood energie is compleet ongevaarlijk, het wordt zelfs in ziekenhuizen toegepast om baby’s warm te houden.  

Door wetenschappers is bewezen dat ver infrarood golven tussen de 6 en 14 micron een speciaal regeneratief effect hebben op het lichaam. Hier heeft het menselijk lichaam baat bij en daarom absorbeert het menselijk dus ook makkelijk infrarood golven van 3 tot 50 micron. De beste en meest optimale absorbatie vindt plaats bij infrarood golven van 9,5 micron. Als het weefsel in het lichaam bloot wordt gesteld aan golven tussen de 5 en 16 micron dan wordt het reactiemechanisme geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat genezingsprocessen niet alleen sneller worden maar ook beter.

De 5 voordelen van infrarood warmtegolven

  • Verwijden de bloed- en haarvaten, het verstrekken van grotere stroom van zuurstofrijk bloed naar de spieren en gewrichten  
  • Verminderen spierspasmen en het bevorderen van de genezing van gewonde en pijnlijke spiervezels  
  • Verbetert de doorstroming binnen het lymfestelsel en helpt om zwelling en ontsteking te verminderen  
  • Stimuleert de cellulaire en enzymactiviteit  
  • Bevordert de hechting en osmose van watermoleculen door het celmembraan 

BEKIJK DE VOLGENDE CATEGORIEËN INFRAROOD VERWARMING EN BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN

X