Welk vloerkleed past het beste bij uw interieur

Kleur vloerkleed kiezen

Het kiezen van een vloerkleed die bij je in huis past is een erg lastige klus. Het is natuurlijk wel zo fijn als de kleuren en vormen van je vloerkleed mooi passen bij je interieur. Een goed passend vloerkleed zorgt voor rust en een warme uitstraling voor je interieur. 

Natuurlijk is iedereen vrij in het combineren van kleuren, maar er zijn een aantal handige tips waar je gebruik van kan maken. Bij het combineren van de kleuren kijk je goed naar de kleurencirkel. Je hebt twee keuzes voor het maken van goede combinaties. Je kiest voor kleuren die dicht bij elkaar liggen, of juist kleuren die (schuin) tegenover elkaar liggen. Dit laatste wordt in de volksmond ook wel colourblocking genoemd (verschillende vaak felle kleuren bij elkaar).

Je hebt nu helemaal klaar om de juiste keuze voor de kleur van je vloerkleed te maken. 

Welke kleur past het beste bij mijn interieur?

Kun je moeilijk kiezen welke kleuren het beste bij je interieur passen? Stel dan een lijst op welke kleuren er in je huis naar voren komen en welke kleuren echt aanwezig zijn. Op basis van deze kleurlijst kun je een afweging maken voor de juiste kleur. 

Het is belangrijk om te weten welke kleuren je met elkaar kunt combineren. Of dat nou de kleur van je vloerkleed, of je interieur is. Maar hoe kies je keuren die bij elkaar passen?

Je hebt namelijk veel verschillende huisstijlen en leuren, maar niet elk vloerkleed past bij een bepaalde huisstijl en kleur. Kleuren combineren begint bij de kleurencirkel.  Hiernaast zie je de bekende kleurencirkel met warme en koude kleuren. Je kiest op basis van de warme of koude kleuren de gewenste combinatie van kleuren voor je vloerkleed en interieur. 

De vorm en grootte van een vloerkleed

De vorm en de grootte van je vloerkleed zijn natuurlijk erg belangrijk voor de gehele uitstraling van je interieur. Je wilt natuurlijk niet dat je vloerkleed te groot of te klein is, dus let goed op de ruimte waar je het vloerleed neerlegt. Zorg er ook voor dat je een mooie maat kiest die goed bij de omgeving van je interieur past. De vorm is ook belangrijk voor de algehele uitstraling. Een vierkant vloerkleed is in Europa het meest populair. Je kunt altijd even van tevoren kijken of de vorm van je vloerkleed geschikt is voor je interieur. dit doe je door een schets op papier te maken of online een tekening te maken van je woonkamer, slaapkamer of huiskamer. 

De infrarood vloerkleed verwarming is een geschikte manier om aangename warmte te krijgen van je vloerkleed. De thermische infrarood stralen gaan door het vloerkleed en halen de kou van de grond. De vier maten van de Heatek vloerkleed verwarming garanderen altijd een passende maat. 

X